//

Європейські єпископи обговорюють нову євангелізацію

У Вільнюсі з 16 по 21 червня відбувається зустріч Секретарів та Речників Ради конференцій європейських єпископів. На цій зустрічі обговорюватимуться проблеми та перспективи «нової» євангелізації.

 

Конференція розпочалась виступами представників церковної влади Литви. Наступні кілька днів проходила робота в групах. Учасники зустрічі вирішували питання відносин культури та якості віри, перспективи Церкви, духовного життя та приналежності до Церкви посеред швидкого ритму життя і стресів, а також структури та харизм Церкви.

 

Сьогодні на робочій сесії Секретарі і представники Єпископської конференції обговорюватимуть організацію комунікації на Єпископській конференції для того, щоб найкращим чином могти виконувати місію євангелізації, навіть у складних обставинах. Ввечері відбудеться презентація першої версії EuroCathInfo – інституційного інформаційного порталу Єпископської конференції.

 

З неділі по вівторок речники сконцентруються на темі поширення та розвитку нової євангелізації в Європі. Особливу увагу звертатимуть на питання волонтерської роботи і створення нових медіа ресурсів.

 

За матеріалами: ccee.ch