//

В Німеччині оприлюднили топ-10 найбільш відвідуваних католицьких храмів країни

В Німеччині є більше тисячі місць паломництва католиків, але рейтинг найбільш популярних очолюють Альєттінг (Altotting) і (Kevelaer), повідомив німецький сайт katholisch.de.


«Молитися потрібно ногами», - відвіку говорять німецькі паломники, вважаючи за краще останні 20 або навіть 100 км. просуватися до святині пішки або на велосипеді.


Щороку більше мільйона людей стікається в баварський Альєттінг, розташований на схід від Мюнхена, щоб помолитися біля невеликої статуї Богоматері з Богодитиною («Чорної Мадонни») в місцевій каплиці, де ще в 1489 р. було зафіксовано два чудесні зцілення. У Альєттінгу, названому «католицьким серцем Баварії», можна бачити на зовнішніх і внутрішніх стінах каплиці кілька тисяч  табличок і предметів, які доставлені паломниками з різних країн світу.


Іншим важливим центром паломництва в Німеччині є побудована в 1858-1864 рр. в неоготичному стилі базиліка Діви Марії в Кевеларі у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.


Однією з найбільш відвідуваних паломницьких і туристичних пам'яток Верхньої Баварії також є церква св. апостола Бартоломея на березі Кенігзєї, розташована на тлі живописного гірського ландшафту.


Паломники скеровують свої стопи і в одну з найкрасивіших сільських церков Німеччини - Штайнхаузен у Верхній Швабії, а також до церкви св. Аполлінарія в Ремагені на Рейні і до церкви Шенберг (Еллванген, земля Баден-Вюртемберг).


Далі найбільш значимими точками паломництва є базиліка Чотирнадцяти святих у Верхній Франконії, базиліка Гессвайнштейн в «Франконський Швейцарії», церква «Кеппелле» у Вюрцбурзі, базиліка Бірнау на озері Боденському і сільська церква Віїскірхе (Штайнгаден) у Верхній Баварії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Седмица.Ru