//

Кардинал Амато про Слугиню Божу Маргариту Рутан

19 червня у французькому місті Дакс відбудеться беатифікація монахині Маргарити Рутан. Беатифікаційну Літургію відправить кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації святих. Маргарита Рутан народилася 23 квітня 1736 р. у місті Метц, в сім'ї робітника. Її батько згодом став відомим архітектором і підприємцем. Своїм дітям, яких було восьмеро, він дав добру освіту.


"Маргарита у 21 рік вступила до Ордену Дочок Милосердя, який мав свою садибу в Парижі, - сказав кардинал Анджело Амато. – Вона протягом 37 років, аж до самої смерті, служила бідним у багатьох лікарнях Франції. У 1773 р. майбутня блаженна була призначена працювати у Даксі, де як настоятелька монашого чину служила з ретельністю і професіоналізмом хворим, бідним і сестрам свого згромадження"."Під час Французької революції 1793 р. сестру Маргариту Рутан заарештували і після двох років повної ізоляції засудили до смертної кари. Вирок суду був здійснений 9 квітня 1794", – розповів префект Конгрегації у справах канонізації.


Маргарита Рутан була безпідставно звинувачена в саботажі революції. "Парадоксально, французькі революціонери в ім'я свободи відмовляли іншим у праві на свободу віровизнання і совісті, – сказав кардинал. – Революція не привела до раю на землі, але до терору, де слова свободи, рівності та братерства були спаплюжені. Насправді тільки через Євангеліє ці слова відповідають істині, тому що пов'язані зі одним словом, яке дає їм дійсне значення – любов".


"Французькі революціонери були очевидними ворогами Чину Дочок Милосердя, бо сестри через своє віддане служіння бідним і хворим не відповідали звинуваченням в тому, що монахині – паразити суспільства", – зазначив кардинал Анджело Амато.


За матеріалами Ватыканскае Радыё