//

В Іспанії відкрито беатифікаційний процес дівчини, що стала жертвою маніяка

В іспанському Бургосі 14 червня відкрився процес беатифікації Марти Обрегон, вбитої в 1992 р. маніяком Педро Луісом Гальєго. «Дівчина вважала за краще померти, захистивши свою непорочність, ніж бути зґвалтованою», пише zenit.


4 роки тому католицька єпархія Бургоса почала розслідування у цій справі. 14 червня церковний суд почав доводити її святість як мучениці, що захистила чесноту непорочності.


Постулатор процесу беатифікації Сатурніно Лопес відзначив мужність Марти Обрегон: «Святість здобувається  шляхом чеснот або  мучеництва. Мучеництво буває двох типів: можна захищати віру від тих, що її ненавидять, а можна захищати чесноти».


У зв'язку з цим варто пригадати аналогічний випадок італійки Марії Горетті, визнаної Католицькою Церквою мученицею, — дівчини, що померла від ран, нанесених їй сусідом, який намагався її зґвалтувати.


Марта Обрегон народилася в Ла-Коруньє 1 березня 1969 р. Вона почала вчитися в Мадриді, хотіла стати журналісткою. Після подорожі в Тезе літом 1990 р. Марта  відмовилася від цього наміру, вирішивши присвятити своє життя Богові, займаючись місіонерською діяльністю.


Марта була вбита у віці 22 років. На її тілі було  знайдено 14 ножових поранень. Маніяк, який в даний час знаходиться в ув'язненні, заявив, що якби вона поступилася, він не вбив би її, як це було з кількома попередніми жертвами.

 

Джерело: www.sedmitza.ru