//

Електронна вервиця стала хітом SACROEXPO

Електронні вервички з Італії та сповідальниці з підігрівом викликали особливий інтерес відвідувачів Міжнародної виставки Будівництва та Обладнання Церков і Сакрального Мистецтва SACROEXPO, що відбулася у Польщі.

 

На виставці було представлено архітектурні фірми, художні майстерні, католицькі видавництва, паломницькі бюро, а також євангелізаційні та душпастирські проекти. Були пропозиції щодо організації простору навколо церкви та створення і захисту сучасних кладовищ.

 

Серед відвідувачів переважали священики і монахи, які шукали цікаві рішення для своїх парафій, а для себе – найчастіше літургійний одяг, зокрема, стихар.

 

Величезний інтерес відвідувачів викликали електронні вервиці італійської компанії "Audinos". Це пристрій завбільшки з диктофон, створений для потреб осіб, що мають проблеми зі слухом, зором, пацієнтів будинків престарілих чи хоспісів, або тих, хто любить молитися разом з іншими –  оскільки цю "електронну" вервицю провадить група людей.

 

Пристрій сам підбирає молитву відповідно до дня тижня, і окрім польської та італійської мов, обладнаний іспанською, португальською, французькою, англійською та латиною. Можна вибрати собі будь-яку картинку, що прикрашає електронний пристрій – хітом є портрет Івана Павла II.

 

Господарі сакральних споруд охоче зупинялися і павільйонів біля компаній, які пропонують елементи для церковного вжитку, що нагріваються. Це лавки, сповідальниці і килимки з підігрівом та ін.

 

Серед цікавинок виставки були унікальні срібні нумізматичні пластини з Іваном Павлом II, виготовлені у Швейцарії, реконструйований папамобіль  з папськими сувенірами, а також музичні концерти.

 

Міжнародна виставка SACROEXPO – це найбільша подія такого роду в Центральній Європі, яка відбувається вже 12-й раз. На виставці було представлено виробників з 17 країн, зокрема Польщі, Німеччини, Італії, України, Великобританії, Португалії, Словаччини, Франції, Росії, Фінляндії, Угорщини, Словенії, Нідерландів, Хорватії, Іспанії. Вперше були представлені Румунія та США.

 

За матеріалами wiara.pl