//

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав перебуває із робочим візитом у Римі

У вівторок, 14 червня 2011, о год. 18.30 Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у рамках свого робочого візиту до Риму зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом України при Святому Престолі Тетяною Іжевською. Під час зустрічі сторони обговорили організаційні моменти щодо встановлення новорічної ялинки на площі Святого Петра в Римі у грудні 2011 року як дар від УГКЦ та держави України. Як відомо, традицію встановлення Різдвяної ялинки на площі перед головним католицьким храмом світу у Ватикані запровадив Блаженний Папа Іван Павло II. Кожного року ялинку привозять з різних країн світу. Минулого року ялинка була привезена із високогірного альпійського регіону Альто-Адідже, що на півночі Італії.

 

У середу, 15 червня, о год. 8.30 Блаженніший Святослав зустрівся із Кардиналом Агостіно Валіні Вікарієм Риму, а в другій половині дня зустріч відбулася із представниками Міжнародної католицької благодійної спільноти св. Еґідія. Під час перших двох зустрічей Главу УГКЦ супроводжував преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

 

З 17 по 20 червня Блаженніший Святослав очолить у Римі Постійний Синод УГКЦ, який зазвичай відбувається тричі на рік, два рази у різних єпархіях України і один раз за кордоном.

 

У рамка роботи Синоду, у п’ятницю, 17 червня, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрінеться з духовенством УГКЦ в Італії. Станом на сьогодні в Італії постійно служать 55 священиків, які обслуговують 139 місійних осередків УГКЦ у різних регіонах країни.

 

Крім того 18-19 червня Блаженніший Святослав відвідає вірних УГКЦ в регіоні Лігурія (Італія). У програмі перебування Глави УГКЦ передбачені: зустріч із Президентом Італійської Єпископської Конференції, Архиєпископом Генуї, кардиналом Анджело Баняско, участь в урочистій процесії “Corpus Domini”, Архиєрейська Божественна Літургія в храмі Святого Стефана у Генуї та зустріч з українською спільнотою Лігурії.

 

Прес-служба УГКЦ