//

Примусова ісламізація християнок у Пакистані

Щороку 700 пакистанських християнок примушують приймати віру Магомета і виходити заміж за мусульманина. Католицька Церква хоче раз і назавжди покласти край цій ганебній процедурі. Нагодою для цього став випадок 24-річної Фари Хатім, котрий вже отримав світовий розголос і завдяки зусиль християнських організацій зараз розглядається у Женеві Радою з прав людини ООН.


Як повідомляє родина католички Фари, дівчину піддали наркотичному впливу, в такому стані змусили відректися від віри, вийти заміж за мусульманина, котрий зараз утримує її в ув’язненні. Суд першої інстанції задовільнився лише письмовою заявою Фари, в якій вона ніби то запевнила, що і відречення від віри, і одруження були добровільними. Він визнав справу закритою. Суддів не цікавило, чи насправді Фара писала це свідчення з власної волі.


Зараз Католицька Церква розглядає можливість подачі скарги до Верховного Суду. Справу до своїх рук взяла місцева комісія Iustitia et Pax, розраховуючи на підтримку християн з-за кордону. Позитивне вирішення справи Фари Хатім дало б надію на подальші зрушення  в боротьбі з примусовою ісламізацією інших християнок.


За матеріалами Radio Watykańskie