//

Кардинал Валліні про пастирську діяльність священиків

"Відштовхуючись від Євангелія, ми повинні заново" пробити "серця людини", - сказав кардинал Агостіно Валліні в римській базиліці св. Йоана на Латерані під час своєї доповіді в рамках Конгресу духовенства Римської єпархії.

 

Єрарх звернув увагу на фундаментальне значення для пастирської діяльності сфери християнської ініціації, особливо перед обличчям "культурного клімату, який охоплює розум і серця багатьох людей", а також стилів життя, які швидко поширюються серед нових поколінь ". "У таких умовах душпастир покликаний до місіонерської діяльності в повному її сенсі ", - сказав Папський вікарій для Римської єпархії. Закликаючи до кращого ознайомлення віруючих із сутністю Хрещення, Євхаристії і конфірмації, кардинал Валліні сказав, що погано підготовлені катехизації є приводом того, що християнська ініціація є далекою від повсякденного життя ".

 

На думку єрарха, введення в християнське життя "не може обмежитися до викладання катехизму, як підготовки до Таїнств", але повинно характеризуватися "духовною мандрівкою, справжнім шляхом прогресу і зростання, який включає три важливих компоненти: слухання Слова Божого, участь у Божественній таємниці і свідчення милосердної любові учнів Господа ". Необхідно дати побачити людині, що Слово Боже є єдиною силою, здатною показати її найглибші очікування, а це відбувається через "пояснення Слова, представлення його краси, правдивості і необхідності для життя".

 

Джерело: Радіо Ватикан