//

Лише передподружня чистота і вірність в подружжі запобігають СНІДу

Католицькі інституції служби здоров’я опікуються понад четвертою частиною людей, заражених вірусом ВІЛ, і переважно дітьми. Про це нагадала делегація Ватикану, що прибула до Нью Йорку в офіс ООН. «Єдиним безпечним методом запобігання передачі вірусу ВІЛ статевим шляхом є утримання до подружжя і взаємна вірність в подружжі» - зазначили вони.


Делегація Апостольської Столиці звернула увагу на необхідність уникнення невідповідної сексуальної поведінки, а також забезпечення загального доступу до ліків, які допомагають уникнути передачі хвороби від матері дитині. На жаль, лише одна третя з 15 мільйонів інфікованих в бідних країнах має до них доступ.


Щоразу більше міжнародне визнання отримують результати, досягнуті в Африці методом утримання і вірності. Однак дехто надалі продовжує керуватись ідеологіями, які підтримують розповсюдження інфекції. Апостольська Столиця виступає проти включення презервативів в програму боротьби зі СНІДом та сексуального виховання – підкреслили її представники. Вони також підкреслили основну роль батьків у вихованні відповідальності дітей. Уряди і суспільство вони закликали відкинути проституцію, як таку, що противиться людській гідності.


За матеріалами Radio Watykańskie