//

У Лос-Анджелесі вкрали мощі святого Антонія Падуанського

З католицького храму в Лос-Анджелесі викрали мощі святого Антонія повідомляє Agence France-Presse. Реліквія, чий вік налічує майже 800 років, пропала 13 червня.


Мощі святого Антонія Падуанського (по місцю народження його також часто називають Лісабонським) були виставлені в присвяченому святому храмі в районі Лонг-Біч. Виставка відкрилася в понеділок - 13 червня наголошується День святого Антонія. Як заявили в поліції, через три години після відкриття виставки реліквія була викрадена.


Як заявив настоятель храму Хосе Магана, комерційної цінності мощі не представляють. В той же час, повідомляється, що мощі зберігалися в невеликому ковчезі із золота і срібла. Поліція Лос-Анджелеса заявила про наявність підозрюваного: повного чоловіка у віці до 40 років. Незадовго до пропажі він оглядав реліквію і підійшов до ковчега так близько, що його попросили відійти.


Мощі святого Антонія виставляються на огляд рідко. Востаннє вірним храму вдалося доторкнутися до реліквії вісім років тому. На цей раз виставка була приурочена до 780-річної річниці смерті святого Антонія.

 

Джерело: lenta.ru