//

«Московський патріархат рано чи пізно з’єднається з Київським патріархатом», - патріарх Філарет

Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет не проти, щоб наставник Російської православної церкви Патріарх Кирило частіше навідувався в Україну з офіційними візитами. Це допоможе українцям швидше збагнути, що Українська православна церква Московського патріархату є не українською, а російською.

 

Про це Патріарх Філарет повідомив під час зустрічі з волинськими журналістами у понеділок, 13 червня, після завершення Божественної літургії з нагоди Трійці у Свято-Троїцькому соборі Луцька.

 

Патріарх запевнив, що УПЦ КП «поступово, повільно, але зростає» та стає «нездоланною церквою», інформують ВН.

 

«Хто б не був президентом, яка б не була влада, але Київський патріархат незнищенний. Насамперед тому, що люди його підтримують», – впевнений наставник УПЦ КП.

 

Також Філарет висловив впевненість, що Московський патріархат таки приєднається до Київського.

 

«Московський патріархат рано чи пізно з’єднається з Київським патріархатом. Часті приїзди Московського патріарха Кирила тільки підкреслюють, що віруючі Московського патріархату належать до Російської церкви», – заявив він.

 

«Тому ми не проти, щоб Кирил приїздив частіше в Україну, щоб українці швидше зрозуміли, що Московський патріархат – це не українська, а московська церква», – додав Філарет.

 

Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет завітав до Луцька 12 червня – цього дня він освятив місце під нову церкву на вулиці Ветеранів.

 

Джерело: zaxid.net