//

Іспанський депутат прийняв присягу перед розп’яттям

Іспанський депутат католик Хуан Котіно, приступаючи на роботу в парламент, прийняв присягу перед розп’яттям. Цим він хотів показати, що віра не повинна бути відокремленою від суспільного життя.

 

Котіно зробив «цей красномовний і сміливий публічний жест, демонструючи свої власні релігійні переконання, які він не хотів приховувати, вступаючи на посаду політика», – сказав отець Хосе Маріл Ґіль Тамайо, член Папської ради з питань соціальних комунікацій, 12 червня для L’Osservatore Romano.

 

Котіно попросив, щоб на присязі, яка відбулась 9 червня, поряд з Конституцією Іспанії та Біблією лежав маленький хрест. Оскільки розп’яття не могли знайти, то він приніс його з власного кабінету.

 

Численні депутати та організації лівого крила у Валенсії, а також газети El Pais та El Plural, скритикували вчинок Котіно.

 

Отець Ґіль Тамайо написав, що жест Котіно «порушує хибну тенденцію, яку нав’язують європейському суспільному життю, забороняючи виявлення релігійності взагалі, та католикам, зокрема. Своє громадянське свідоцтво можна виявляти лише в приватній сфері, в межах совісті, знаходячись в храмі, чи на окремих актах громадського богослужіння». Нагадавши, що більшість європейців є католиками, іспанський священик попередив, що деякі групи меншин хочуть нав’язати «нездоровий секуляризм», який витискає всі релігійні активності і, врешті, Бога, з суспільного та політичного життя.

 

Отець Ґіль Тамайо, який протягом 13 років був директором Комітету соціальних комунікацій Конференції іспанських єпископів, наголосив, що можливо зараз, більше ніж будь-коли, християни «повинні просити нової П’ятидесятниці та свідчити свою віру в громадському житті, в своїх сім’ях, роботі, на відпочинку, між друзями, в культурі та науці для особистої та спільної користі. Ось, що означає бути католиком».

 

За матеріалами: CNA