//

У Ватикані говоритимуть про бізнес-етику

З 16 по 17 червня у Ватикані зберуться бізнес-лідери зі всього світу для того, щоб взяти участь в «Урядовому саміті на тему етики для бізнес-світу».


Одним із організаторів саміту є Папська Рада справедливості і миру. Її глава, кардинал Пітер Тарксон, зазначив, що Церква повинна нагадувати людям про «можливість дивитися на речі по-іншому, ніж вони звикли».


«Думаю, що в цьому і полягає євангелізація – запрошувати людей на такий рівень, про який вони ще і не думали» - зазначає кардинал.


Обговорення в основному стосуватиметься енцикліки Папи Бенедикта XVI «Caritas in Veritate» 2009 року. Під час глобальної фінансової кризи енцикліка захищала етику фінансів, закорінену у гідності особи, та прагнення до загального добра.


Кардинал Тарксон очікує, що учасники саміту будуть відкритими на те, щоб почути щось нового. Він також розповів про те, що нещодавно познайомився із одним мільйонером у Нью-Йорку, котрий після навернення почав вкладати усі можливі кошти в служіння поширення Євангелія.


Іншими організаторами саміту є Папський університет Regina Apostolorum та Міжнародний Інститут Fidelis. Подія має на меті поширювати практику етичного бізнесу відповідно до християнських соціальних принципів.


За матеріалами CNA/EWTN News