//

Блаженніший Любомир (Гузар) очолить молитву за єдність християн

23 січня 2011 року, в рамках Тижня Молитов за Єдість Християн, Блаженніший Любомир (Гузар), Глава Української Греко-Католицької Церкви, очолить урочистий екуменічний Молобень у храмі Святого Василія Великого у м. Києві (вул. Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Екуменічна молитва відбудеться в неділю, 23 січня 2010 року, о 18-00.

 

 

З Главою УГКЦ співслужитимуть Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, духовенство парафій УГКЦ, представики та делегати інших християських конфесій м. Києва.

 

 

На молитві співатиме хоровий чоловічий колектив м. Києва – “Фавор”.

 

 

Довідка:

 

Цього року це вже 43-ий рік поспіль християни усієї Європи будуть разом молитись під час Тижня молитов за єдність християн, який приготовляється спільною робочою групою Всесвітньої Ради Церков (майже усі православні та протестантські Церкви світу) та Папською Радою для сприяння єдності між християнами. Вперше Тиждень молитов за єдність християн відбувся у 1968 році.

 

 

Сьогоднішня тема Тижня молитов за єдність християн: “І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах», взята з 2 розділу Апостольських Діянь (Дії 2, 42).

 

 

Головна ідея Тижня молитов за єдність християн 2011 буде заснована на досвіді церков Єрусалиму, які намагаються пригадати усім християнам про історичні часи, коли Церква була ще єдина і неподілена.

 

 

 

Департамент інформації УГКЦ
Джерело: www.ugcc.org.ua