//

В Перу встановлять 37-метрову статую Христа

На одному з Сонячних пагорбів (Morro Solar), що знаходяться на півдні перуанської столиці Ліми, 29 червня, в день святкування  Католицькою Церквою пам'яті свв. апп. Петра і Павла, встановлять 37-метрову статую Христа, пише aciprensa.


Згідно з іспанською середньовічною традицією, статуї Христа на піднесеннях поряд з містами захищали їх від епідемій і природних катаклізмів. Латинська Америка разом з католицтвом перейняла і цю традицію.


Монументальний образ «Христа Миротворця» (Cristo del Pacifico) матиме висоту 22 м, п'єдестал – 15 м. Статуя буде розташована таким чином, що її буде видно з будь-якої точки столиці. У темний час доби її підсвічуватимуть прожектори 26 різних кольорів.


Будівництво статуї велося на кошти комерційних організацій. Частину суми (близько 36 тис. $) вніс президент Перу Алан Гарсія який заявив, що встановити статую Христа в Перу, подібну до тої, що існує в Бразилії, завжди було його мрією.


Урочисте відкриття статуї  стане також одним із заходів в рамках святкування 60-ої річниці священичої хіротонії Папи Бенедикта XVI, рукоположеного 29 червня 1951 р. в соборі м. Фрайзінг (Німеччина).


Сонячні пагорби (Morro Solar) відомі в історії Перу як місце запеклих боїв Тихоокеанської війни (Чилі проти Перу і Болівії, 1879-1883 рр.). Тут також була побудована перша астрономічна обсерваторія Перу і планетарій. У 1988 р. на Сонячних пагорбах був встановлений пам'ятний хрест на честь візиту Папи Івана Павла II.

 

Джерело: www.sedmitza.ru