//

Лицарі Колумба побили рекорд у благодійництві

Лицарі Колумба оголосили, що благодійні внески та кількість годин волонтерської  праці, які їх члени здійснили за 2010 рік побили рекорди за весь час існування цієї організації. Зокрема впродовж минулого року вони вклали 154,6 мільйона доларів США донацій та 70 мільйонів голин волонтерської праці на службі Церкві і спільнотам у потребі.


«Лицарі Колумба значно розширили свою сферу діяльності, допомагаючи людям у потребі, і ми продовжуватимемо йти цим шляхом, оскільки серед наших спільнот є велика кількість людей в економічній скруті» - зазначив Верховний Лицар Карл Андерсон. «Не зважаючи на те, що економічна криза торкнулася і багатьох наших членів, цього року вони як ніколи відкликнулися на потреби своїх ближніх. Ми серйозно сприйняли той факт, що ми є помічниками наших братів».


Пан Андерсон оголосив результати Щорічного огляду братерської діяльності Лицарів за 2010 рік. Вкладених $154,6 мільйонів перевищують минулорічну суму більше, ніж на $3 млн. 60% внесків були скеровані на проекти спільнотного рівня, включаючи молодіжну діяльність. Серед найбільших внесків є $1 млн. на програму «Їжа для сімей» і $1 млн. на проект, який забезпечив протезами дітей, котрі втратили кінцівки під час землетрусу на Гаїті.


Кількість годин волонтерської праці перевищила показники 2009 року майже на 800 000 годин. За 2010 рік Лицарі Колумба надали 428 000 донацій крові.


За останнє десятиріччя Лицарі Колумба вклали $1,406 мільярдів донацій, а також забезпечили 653 млн. годин волонтерської праці.


Організація була заснована о. Майклом Маꥳвні у м. Нью Хевен, Коннектикут, у 1882 році. Зараз це найбільша мирянська католицька організація, до складу якої входять 1,8 млн. членів з північної та Центральної Америки, Філіппін, Карибів та Польщі.


За матеріалами CNA