//

Серед 18 книг, видання яких дофінансує цього року Львів, є три релігійні видання

У Львові закінчився конкурс на фінансову підтримку україномовного книговидання. Визначено список видань, які цього року отримають фінансову допомогу від міста. Серед них – кілька релігійних видань.

 

Як повідомляє ZAXID.NET, конкурсна комісія, до складу якої входили письменники, науковці та представники міської влади, обрала 18 видань, які отримали фінансову підтримку від міста. Загалом сума на видання цих книг – понад 330 тис. грн.

 

Серед інших видань до переліку переможців конкурсу на фінансову підтримку україномовного книговидання у м. Львові потрапили:

1. «Пастирські послання. Том 3» А. Шептицький.

2. «Отець Володимир Кучабський: священик, катехит, науковець, письменник» Ю. Кучабський.

3. «Тут ангели чудяться. Різдвяна книжечка» І. Калинець.

 

«Програма підтримки україномовного видання є одною з найуспішніших у міській раді, тому що це солідарне співфінансування проектів, які подаються від львівських видавництв. Якщо видавництво декларує цікаву книгу, і каже що воно знайшло одну гривню, то міська рада додає другу гривню. Таким чином у Львові на добрі книжки кошти подвоюються», - розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

 

Поза конкурсом кошти отримало енциклопедичне видання «Звід пам’яток історії та культури України. Місто Львів» у контексті загальнодержавної програми у відповідності до Указу Президента України «Про забезпечення підготовки і випуску багатотомного енциклопедичного видання «Звіт пам’яток історії та культури України» від 11 грудня 2000 р.

 

У складі комісії працювали заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, начальник управління культури Андрій Вороновський, член постійної депутатської комісії культури, дозвілля, промоції, ЗМІ та туризму Ярослав Музичко, представник Національної спілки письменників України, представник ЦБС для дітей, представник ЦБС для дорослих, представник ради директорів ГО «Форум видавців», представник Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини, представник Асоціації українських письменників, начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин міської ради, представник кафедри літературознавства Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Нагадаємо, що протягом останніх 4 років Львівська міська рада дофінансувала понад 50 видань. Книжкова продукція, яку підтримала Львівська міська рада, буде передана для поповнення фондів міських бібліотек та бібліотек закладів освіти.

 

Джерело: РІСУ