//

УКУ розроблятиме навчальні програми з католицькими університетами в Італії та Словаччині

Спільні програми УКУ та католицькі університети в Мілані і Ружомбероку розроблятимуть у сфері бізнес-освіти, родинних студій, біоетики та філософії. Попередньої домовленості про це було досягнуто на зустріч групи католицьких університетів, що нещодавно проходила в Мілані.

 

«Під час зустрічі ми обговорили можливість співпраці та спільних проектів з католицькими університетами в Мілані та Ружомбероку, – розповідає проректор УКУ зі стратегічного планування Володимир Турчиновський. – Ми маємо уже налагоджену співпрацю з університетом Нотр – Дам, студенти яких проходять практику в УКУ, а наші викладачі проводитимуть наукові дослідження у США. Філософські програми розроблятимуться спільно з католицьким університетом у Ружомбероку».

 

«Наші студенти щороку стажуються в католицьких університетах Європи та США. В свою чергу в УКУ приїжджають волонтери з Америки та Канади на літні англомовні школи. На літні школи української мови та культури приїжджають студенти з Америки, Канади, Великобританії, Німеччини, Словаччини та Польщі», – сказав Володимир Турчиновський.

 

Католицький університет в Мілані заснований в 1922 році. В ньому навчається 40 тисяч студентів. Діє чотирнадцять навчальних програм, зокрема з економіки, політології, богослов’я, бізнесу, права, фізики, математики, іноземних мов та медицини. Академічні кампуси університету розташовані в Мілані, Брешії, П’яченці та Римі.

 

Заснований в 1989 році, католицький університет в Ружомбероку налічує 4100 студентів. В університеті вивчають богослов’я, педагогіку, право, філософію та медицину. Університетські кампуси розташовані в Ружомбероку та Кошице.

 

Прес-служба УКУ