//

Освячення пам’ятника Митрополитові Андрею та блаженному Климентію Шептицьким у Прилбичах

Під час зустрічі 9 червня 2011 року пароха греко-католицької громади с. Прилбичі о. Андрія Стадницького з Архиєпископом Львівським Високопреосвященним Владикою Ігорем Возьняком  було узгоджено попередній план проведення святкувань з нагоди 146-ої річниці народження митрополита Андрея.

 

Цьогорічні святкування, крім традиційних молитовних чувань монашества та вірних напередодні 28 липня, теж матимуть особливу програму в сам день. Це пов’язано із знаменним моментом: освяченням скульптурної композиції, яка представляє братів Шептицьких: Андрея та Климентія.

 

Автор скульптори Василь Гоголь доклав чимало зусиль для здійснення цього задуму, на який його ще багато років тому благословив блаженніший Любомир Гузар.

 

На даний момент ще ведуться роботи щодо благоустрою території довкола храму, проте на час святкувань усі зможуть вповні насолодитися гармонією скульптурної композиції з храмовим комплексом.

 

Користуючись нагодою, запрошуємо всіх взяти участь у цих святкуваннях, бо, погодьтеся, подія — непересічна і варта нашої уваги.

 

Джерело: prylbychi-ugcc.at.ua