//

Відбувся семінар для в’язничних капеланів УГКЦ

У часі з 6 по 8 червня 2011 року в приміщенні Реколекційного центру Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ відбувся семінар для в’язничних капеланів Української Греко-Католицької Церкви під гаслом «Душпастирська практика в’язничного служіння». У семінарі прийняли участь представники духовенства різних Єпархій.

 

Метою зустрічі було збагачення капеланів в плані використання у душпастирській діяльності спеціальних знань з канонічного права та психології. Важливою стороною семінару була спільна молитва, духовне збагачення, отримання нового досвіду, навчання, а також визначення та пошук рішень проблемних моментів в питаннях душпастирства осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення свободи.

 

Семінар відбувся з благословення преосвященнішого владики Михаїла (Колтуна), єпископа Сокальсько-Жовквівського. Крім в’язничних капеланів у семінарі приймали участь також катехити та волонтери. Важливою стороною семінару була участь представників пенітенціарної системи, які поділилися з учасниками власним баченням актуальної ситуації в плані співпраці пенітенціаріїв з капеланами.

 

У підсумку можна стверджувати, що семінар пройшов на високому рівні і став однією із сходинок на гляху співпраці працівників пенітенціарної системи із капеланами для надання всесторонньої допомоги в’язням зокрема духовного характеру.

Джерело: www.kapelanstvo.com.ua