//

Єпископ Тріполі не переховує Кадаффі

Апостольський вікарій у Тріполі, єпископ Джованні Мартінеллі, спростував чутки, які з’явилися у італійській пресі, що лівійський лідер Муамар Каддафі переховується в садибі вікаріату. Принагідно єпископ Мартінеллі висловився критично про те, як ЗМІ описують війну проти Каддафі.

 

Посилаючись на зустрічі Контактної групи, до складу якої входять міністри закордонних справ Італії, Англії, Франції, США, а також представники Ліги Арабських Держав, які  обговорювали в Абу-Дабі майбутнє Лівії після падіння Каддафі, єпископ Мартінеллі нагадав, що вже кілька разів наголошував, що для закінчення війни потрібний «дипломатичний підхід», але ніхто не намагався його здійснити.

 

– Дипломати, які прибули до Тріполі, нічого не вирішили або й не дбали про це. Захід воліє хапатися за зброю, – каже єрарх. На його думку, це може тільки продовжити війну і буде мати серйозні наслідки для лівійського народу, який страждає від повітряних нальотів.


В останніх повітряних нальотах НАТО скинуло на Лівію 80 бомб. За даними лівійської преси, 70 осіб були поранені, але немає способу перевірити цю кількість.


– Сьогодні спокійно, але в понеділок нальоти були такі часті,  що бомби падали впродовж 24 годин в околицях міста і на бункер Каддафі. Ми почувалися так, ніби світ завалиться, – розповів єпископ Мартінеллі.


За матеріалами ekai.pl