//

Почалися засідання Північноамериканської православно-католицької Богословської комісії

Чергові засідання Північноамериканської православно-католицької Богословської комісії відкрилися в Свято-Володимировській Православній Семінарії в Крествуді (Американська Православна Церква).


Північноамериканська православно-католицька комісія є офіційним екуменічним проектом Постійної конференції канонічних православних єпископів Америки (SCOBA), Комітету екуменічних і міжрелігійних зв'язків Католицької єпископської конференції США і Єпископської конференції Канади. Проект стартував в 1965 році. Перша богословська дискусія з питань про природу Святого Духа в рамках консультації пройшла в жовтні 1999 року.
У 2003 р. учасники комісії закликали Православну і Католицьку Церкви до практики спільного читання «Символу віри» і до відмови від іменування один одного «єретиками».


У 2010 р. учасники комісії ще раз підтвердили, що обидві Церкви повністю визнають таїнства одна одної:
«Незважаючи на розбіжності в питанні місця Римського єпископа у вселенському християнстві, нам виглядає очевидним, що спільне між православними і католиками істотно перевершує наші розбіжності. Обидві наші Церкви наполягають на безперервності вчення апостолів як основі нашої віри, що виводиться з контексту історичної християнської спільноти. Ми спільно віримо, що як Церкви своїм життям вкорінені в Божественній Літургії, так і життя кожної особи формується і харчується Словом Божим і Церковними таїнствами: хрещенням, миропомазанням, Євхаристією, через які вірні входять в Тіло Христове, тоді як через свячення єпископом деякі з них ставляться на постійне служіння Таїнств і управління, а шлюб християн – чоловіків і жінок – в літургійному співтоваристві робить їх образами єдності Христа і Церкви».

 

Джерело: www.pravmir.ru