//

У Тернополі на базі школи планують відкрити християнський колегіум

З 1 вересня у Тернополі може розпочне роботу новостворений навчальний заклад християнського спрямування – Християнський навчальний виховний комплекс – школа І-ІІІ ступенів – християнський колегіум. Діятиме заклад на базі ЗОШ №12.

 

Відповідне рішення мають прийняти депутати на сесії 20 червня, інформує За Збручем.

 

Як запевнила начальник управління освіти Тернопільської ОДА Ольга Похиляк, згоду на таку реорганізацію існуючої школи дали батьківський, учнівський і педагогічний колективи.

 

«Там будуть додатково введенні відповідні спецкурси, факультативи, гуртки. Починаючи з 1 класу буде предмет «Християнська етика». На перспективу ми плануємо відкрити такий дошкільний заклад і паралельно відкривати відповідні спецкурси і в інших загальноосвітніх закладах, – розповіла чиновниця.

 

Навчатимуться з нового навчального року у ЗОШ №12 також учні християнського колегіуму імені Йосипа Сліпого, зважаючи на те, що учнів християнського колегіуму є дуже мало – усього 23 у двох класах – 10 та 11.

 

«Ми рахуємо кошти, перспективу, добре зважили усі «за» і «проти» і зробили висновок, що створимо єдиний комплекс. Усі учні колегіуму перейдуть навчатися у 12 школу. Відповідно, буде  збережений і християнський колегіум, і будуть збережені кадри», – запевнила Ольга Похиляк.

 

Ольга Похиляк також додала, що жодній конфесії, жодному релігійному спрямуванню тут переваги надано не буде.  Адже християнське виховання, за переконанням керівника міської освіти, – це моральне виховання, повага до старших, доброта, людяність, ті цінності, які повинні сповідуватись у будь-якому навчальному закладі.

 

Джерело: zaxid.net