//

Всесвітній День Молоді дасть Іспанії 100 млн. євро прибутку

Організація Всесвітнього Дня Молоді в Мадриді не коштуватиме жодного євро для платників податків, навпаки, дасть іспанській економіці прибуток у 100 млн. євро. Про це повідомив фінансовий директор Днів Молоді Фернандо Гіменез Барріоканал. Його повідомлення поклало край спекуляціям щодо коштів зустрічі з держбюджету, яка запланована на серпень.

 

В контексті нещодавніх іспанських виборів до органів місцевого самоврядування ліві середовища та профсоюзи вимагали використати державні кошти на створення нових місць праці і не хотіли виділяти їх на організацію зустрічі молоді.

 

Як виявилось, 70% необхідних коштів на Дні Молоді надходить від самих учасників, решта 30% покривають фірми, які зголосились стати спонсорами. 50 млн. євро приходить з-за кордону і залишиться в Іспанії. Крім того, організація Всесвітнього Дня Молоді стане для Іспанії туристичною рекламою, оскільки візит понад мільйона осіб транслюватиметься по всьому світу.

 

Уряд Іспанії визнав серпневу зустріч «подією виняткового публічного значення», і це дає підстави великих податкових пільг для фірм.  Фінансовий директор також зазначив, що ціллю організаторів є найкраща ощадливість поряд із запевненням всього необхідного.

 

Новинкою цьогорічної зустрічі стане система харчування. В програмі візьмуть участь 1600 ресторанів з регіону Мадриду, що позволить годувати 400 тисяч осіб.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie