//

Практиканти кафедри соціальної роботи Львівської Політехніки знаходять кошти на підтримку проектів

Завдяки активній участі у роботі проекту «Центр дозвілля та соц.. реабілітації для неповносправних молодих людей» Благодійного Фонду «Карітас Львів УГКЦ» студенти не лише набрались досвіду роботи з підопічними проекту але мали можливість також попробувати себе у написанні мікропроектів з пошуку коштів для дофінансування діяльності цього Центру.  Дівчата Ірині Каштелян, Вірі Жадковській, Мар’яні Монич і Наталі Андрушків обдумали та написали проект до Львівської Освітньої Фундації, яка за фінансовій підтримці фонду «Генрі Научена» перечислила кошти Фонду Карітас на організацію оздоровчого заходу.  З 26 по 29 травня користувачі, батьки, асистенти та волонтери (27 осіб)  «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей» БФ «Львів-Карітас УГКЦ» помандрували у Карпати до с. Тухля для активного відпочинку.


Завдяки студентам Львівської політехніки ця поїздка видалася дуже цікавою та змістовно.  Користувачі «Центру»,  їхні батьки , волонтери та асистенти були задіяні до багатьох різних  походів. Похід до річки «Опір» там назбирали каміння і наступного дня їх розмальовували. Відвідали місцеву церкву св. Миколая де паламар люб’язно розповів коротко її історію, а також побували біля пам’ятника Захару Беркуту та пили воду з однойменної криниці.


Активно брали участь у спортивних змаганнях, які відбулися між командами «Захар Беркут» та «Гуцулка Ксеня». Користувачі мали змогу, на свіжому карпатському повітрі, грати з м’ячем та у бадмінтон, зранку бігати, підніматися на невисокі гори. По вечорах ми співали українські пісні, батьки могли поспілкуватися між собою поділитися своїм досвідом та й просто провести разом час.  На завершення поїздки ми організували ватру ділилися кожен своїми враження від Карпат і кожен учасник поїздки отримав листівку на пам’ять про перебування на відпочинку в Тухлі.


До дому всі учасники заходу повертались змученими але загорілими повними емоцій побаченого та бажанням, як найшвидше, знову кудись їхати, освоювати прекрасні місцини нашої  неосяжної України.

 

повідомила Надія Чорна