//

Нелегальні єпископські свячення в Китаї відклали на невизначений термін

Заплановані на 9 червня єпископські свячення без Папського мандату для о. Йосипа Шен Ґуоана – відклали. Поки нова дата не визначена.


За інформацією місцевих джерел відомо, що про відміну свячень духовенству повідомили в кінці минулого тижня, не пояснюючи цього рішення. Місцеві католики не приховують задоволення і сподіваються, що влада відмовиться від спроби свячення єпископів без згоди Святішого Отця.

 

50-річний кандидат, о. Йосип Шен Ґуоан, є активним діячем Патріотичної асоціації китайських католиків. Віряни не вважають його гідним єпископського сану, до того ж він сам також не хоче бути єпископом. Свячення мали відбутися в місті Ухань, китайській провінції Хубей.

 

В інтерв'ю для агентства UCAN від 3 червня секретар Конгрегації у справах євангелізації народів, китайський Архиєпископ з Гонконгу Савіо Хон Тай-Фай зазначив, що в цьому випадку відмова кандидата прийняти свячення є правильним рішенням. Він закликав єпископів не боятися виступати проти узурпації влади та усвідомлювати свою відповідальність за єдність Церкви.

 

18 травня Папа Бенедикт ХVI звернувся до всіх вірних з проханням про посилену молитву за Церкву в Китаї, щоб вона "залишилася єдиною, святою, католицькою, вірною і витривалою в галузі науки і дисципліни Церкви". Він також закликав молитися за місцевих єпископів, щоб "їхнє прагнення перебування в єдиній Вселенській Церкві було сильнішим за спокусу обрання дороги, незалежної від Петра ".


За матеріалами: wiara.pl