//

Єгипетський шейх зізнається: «Так, іслам забороняє християнам будувати церкви.»

Шейх Саїд Абд-аль-Атім видав фетву, яка підтверджує давню шаріатську заборону на будівництво храмів в межах «землі вірних» — тобто в ісламських країнах.


«Питання про заборону в ісламі будівництва нових та відновлення і ремонту вже існуючих церков детально розглянуте в книзі «Правила для зіммі» (євреїв і християн) імамі ібн Кайіма, — пише на своєму сайті Аl-fath.net, шейх Саїд Абд-аль-Атім. — Також про це досить багато сказано в моїй книзі "Покликання людей Книги до релігії загального Господа". Потрібно подивитись, як вони поводяться з мусульманами в деяких європейських країнах, таких як Італія, забороняючи будувати мечеті».


«Шаріат забороняє змішувати одне з іншим — істину і брехню. Якщо людина Книги (християнин або юдей) вітає мене з моїм святом, він прославляє істину, а якщо я привітаю його з його святом, то виходить, що я прославлятиму брехню, адже свята є одними з найбільш характерних символів релігії», — відкрито заявляє єгипетський законознавець.
«Невірні завжди прагнутимуть змусити мусульман брати участь в їхніх святах. Але Мухаммад сказав із цього приводу «Хто хоче бути схожим на когось, той є одним з них». А також: «Ті, хто люблять когось, то з ними разом і опиняться під час суду», — нагадує шейх. «Єдність в зовнішніх атрибутах релігії може привести до єдності в самому їх єстві», — вважає шейх, з чого і виводить заборону на будівництво християнських храмів.

 

Джерело: www.sedmitza.ru