//

У Пекіні тривають арешти християн

У Китаї продовжується боротьба з християнами в катакомбах. Учора заарештували ще 20 вірних Церкви Шоуванг. Упродовж чотирьох років Пекін намагається придушити діяльність підземних церковних спільнот. Тепер цей процес відбувається ще активніше, бо існують побоювання, щоб так звана арабська весна не перенеслася за справою християн аж до Китаю. На думку агентства AsiaNews, ці побоювання є виправданими, адже багато місцевих активістів у галузі демократії та прав людини, прийняли християнську віру.

 

Цими днями увага режиму зосереджена на протестантській Церкві Шоуванг, члени якої з 10 квітня щонеділі збираються на міських площах. Таким чином вони протестують проти заборони зібрань в найнятих приміщеннях чи  навіть в тих, які їм належать. Вже ув'язнено кілька сотень людей, серед них маленькі діти. Іншим членам протестантських громад погрожують звільнити з роботи.

 

З протестантами режим чинить так само, як і з католиками. Намагається залучити їх до підпорядкованого державі патріотичного об'єднання. До тепер до цього об’єднання  приєдналося 20 мільйонів протестантів, проте спільноти в катакомбах є більш численні. За деякими оцінками, вони нараховують 80 мільйонів вірних.


За матеріалами: Radio Watykańskie