//

Владика Йосиф Мілян представив семінаристам місійну стратегію УГКЦ

Голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ Владика Йосиф Мілян представив греко-католицьким семінаристам потреби УГКЦ в ділянці місійної праці. Як передає кореспондент SoborNews, єпископ зустрівся із студентами львівської, тернопільської, дрогобицької та івано-франківської семінарій.

 

„Я представив семінаристам місійну стратегію УГКЦ, розповів про діяльність Пасторально-місійного відділу, зупинився на наших проблемах і досягненнях на різних континентах і окремих країнах. Студенти брали активну участь у презентації та дискусії” – розповідає єпископ.

 

Як зазначають в ПМВ, найбільше студентів цікавиться душпастирюванням в Росії та Казахстані. Саме в цих країнах, а також у Ізраїлі, Молдові, Латвії та Естонії сьогодні є найбільша потреба в греко-католицьких священиках. Багато семінаристів старших курсів хотіли б краще підготуватися до місійної праці і розпитують про спеціальні курси для місіонерів та утворення місійного інституту.

 

За словами владики Йосифа сьогодні в УГКЦ допрацьовується єдиний навчальний скрипт із місіології, автором якого є ректор Дрогобицької духовної семінарії о. Мирон Бендик. „Ми розіслали скрипт викладачам та монашим спільнотам, для того, щоб вони внесли свої доповнення. Цікавинкою цього предмету є вивчення саме місіології УГКЦ. Наше розуміння місійності – це найперше душпастирська опіка греко-католиків” –.каже єпископ. Водночас до УГКЦ належать представники інших національностей. „Ми маємо працювати також над тим, щоб кожен знайшов себе в обіймах нашої Церкви” – додає Владика Йосиф.