//

Вандали на Храмі намалювали знак сатани

В ніч з 5 на 6 червня невідомі вчинили акт вандалізму. На стіні, біля головного входу до Храму Свв.Ольги і Єлизавети червоною фарбою було намальовано сатанинську символіку (свастику).

 

Це чи не перший випадок з часів недавнього минулого, коли радянсько- комуністичний режим десятиліттями глумився над цією Святинею. Ще не стерся з пам’яті той час, коли Храм Св.Єлизавети стояв як пам’ятник страшної духовної руїни. Храм без даху, без вікон, обдертий, переобладнаний на звалище, немов відображав сплюндровану безбожниками душу людини.

 

Ходили чутки, що сатаністи хотіли зробити з нього «дварєц камсамола». Навіть проект виготовили. Але й це минуло… Вже нема того, хто знімав Хрест з центральної вежі. Він - як згадка для майбутніх поколінь про Божу Кару, як напімнення тим, хто хотів би посягнути на Божу Святиню.

 

Тоді слуги сатани малювали червоні пентаграми (п’ятикутні зірки), сьогодні червону свастику. Об’єднує їх одне: руйнувати Храм. Божий Храм і Храми людських душ. Щось останнім часом у Львові запахло червоним… Кому це вигідно і хто за цим стоїть? А може це якийсь «піонер»-шкідник в коротких штанцях, з червоним галстуком на шиї малює червоні свастики? Внук того діда, що трактором в своєму селі Хрести валив… А може внук отого, що Хрест зрізав з Єлизавети, і разом з ним додолу впав?... Хто-зна, може біс отих внуків сьогодні гонить червоні свастики малювати за гріхи дідів?... Запитань більше ніж відповідей.

 

Сподіваємося, що відповіді на ці питання невдовзі дадуть правоохоронні органи. Ми ж далі молимося і відбудовуємо Храм. А хто руйнує Храм Божий, того Бог зруйнує.

 

о.Володимир Сайчук

Джерело: www.olha-church.org.ua