//

Папа повернувся з Хорватії з найприємнішими враженнями

 


Повертаючись з Хорватії Святіший Отець Бенедикт ХVІ був у такому піднесеному та радісному настрої, в якому його давно не бачили. Папа був надзвичайно вражений теплим прийомом хорватів і їхнім чисельним відгуком на його богослужіннях.


 


З усіх подарованих Папі в Хорватії речей найбільше захоплення у Святішого Отця викликала копія чудотворної ікони Матері Божої від кам’яних воріт. Папа був настільки захоплений цим подарунком, що навіть наказав поступити проти протоколу. Ікону і ключі міста Загребу супроводжуючий папу персонал відразу переніс до літака, який відвозив Папу назад до Риму. За ватиканським протоколом дарунки Святішому Отцеві прибувають у Ватикан не раніше, як за тиждень після Його повернення з поїздки. Така поведінка Святішого Отця, за словами о. Фредеріко Ломбарді, немало здивувала усіх, хто його добре знає.


 


Отець Ломбарді також зізнався, що папський супровід не очікував такої великої явки вірних на зустрічі з Папою, за словами прес-секретаря Ватикану, папський супровід очікував не більше, як 10 тис. молоді на чуваннях та максимально 100 тисяч на Службі Божій. Велика явка та теплий прийом надзвичайно вразили Святішого Отця.  "Святіший Отець ще ніде не був так тепло і з такою великою радістю прийнятий. Папа повернувся з Хорваті з найприємнішими враженнями" – запевнив о. Ломбарді.


 


Як розповідають організатори папського візиту з хорватської сторони, папський супровід був страшенно скептично налаштований на анонсованих 20 тис. молоді та 300 тис. учасників Літургії. Коли відгук вірних перевершив усі сподівання, вони  були надзвичайно вражені.


 


У верхах хорватського єпископату також підтверджують, що Святіший Отець був позитивно шокований прийомом хорватських вірних.


 


За матеріалами: http://www.vecernji.hr