//

Церква у Бразилії захищає Амазонку

Церква у Бразилії закликає до припинення незаконної вирубки лісу в районі Амазонки і захисту фермерів, котрі протестують проти грабіжницької економіки у цьому регіоні країни. Щодо цього питання виступив глава Комісії справедливість і мир єпископату Бразилії, єпископ Гільєрме Антоніо Ерланг, реагуючи на вбивство у нез'ясованих обставинах чергової особи, що брала участь в захисті тропічних лісів Амазонки.

 

Представник єпископату у виданій ноті рішуче відкидає насильство, яке застосовують представники капіталу, все більше просуваючись вглиб незайманої гущавини Амазонки, несучи знищення. У тексті також висловлюється солідарність з віруючими архиєпископства Порту-Велью з приводу брутального вбивства Аделіно Рамоса, лідера руху селян з Корумбіари, який став черговою жертвою серед тих, хто виступає проти злочинної вирубки лісу і незаконного експорту амазонських дерев.

 

У зв'язку з поширенням злочинності представник Церкви вимагає ретельного розслідування вбивства і покарання винних, а також забезпечити захист для всіх, кому загрожує небезпека через турботу про збереження тропічних лісів Амазонки.

 

У ноті також згадано цьогорічну Кампанію Братства, в якій міститься закликають до збереження справи сотворення та гарантування життя майбутнім поколінням нашої планети. Окрім того,  єпископ звертається до всього народу, щоб сільськогосподарська політика була ефективною і справедливою, забезпечуючи всім харчування.

 

За матеріалами Radio Watykańskie