//

Пастор "Посольства Божого" Сандей Аделаджа запевняє, що ніхто його не зможе заарештувати

У неділю, 5 червня, у церкві "Посольство Боже" справляли весілля, де вів церемонію пастор Сандей Аделаджа, якого днями нібито затримало СБУ.

 

Церемонія вінчання пройшла у величезному наметі на вулиці Іжевська, де "Посольство" проводить богослужіння. Жених і наречена, одягнені в традиційні весільні наряди, насамперед піднялися на сцену, станцювали і почали розповідати історію своєї любові, пише Сегодня.

 

Потім під овації до них вийшов сам Аделаджа, одягнений у білосніжний костюм. Він зачитав з папірця питання для молодих (мовляв, чи згодні ви?), оголосив їх подружжям і тут же почав говорити про себе.

 

"Я був удома і тут таке почув! — сказав він, маючи на увазі своє "затримання". — Вони навіть усі разом — дуже маленькі, щоб затримати мене. Поки я не закінчу те, що почав, я не помру і мене не затримають. Отже розслабтеся всі", — запевнив пастор. Потім святкування разом з банкетом продовжилося на теплоході, оренда якого коштує близько 5 тис. грн на годину.

 

Нагадаємо, що 2 червня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що відразу дві бригади спецпідрозділів СБУ провели затримання Сандея Аделаджі. Аделаджа і два його охоронця нібито виходили з автомобіля. Опору ні охорона, ні сам Сандей Аделаджа не чинили. Арешт Аделаджі нібито відбувався поблизу Південного Моста, на парковці Торгового Центру "Материк".

 

Пізніше інформацію про затримання лідера "Посольства Божого" спростував адвокат Аделаджі. Інформацію про арешт також не підтвердили ні в СБУ ні в столичній міліції.

 

Як відомо, пастор проходить у справі King's Capital і знаходиться на підписці про невиїзд. Аделаджа, згідно з попередніми оцінками слідства, зумів привласнити незаконним шляхом майно на 169 мільйонів гривень, а також грошові кошти в розмірі 33 мільйони гривень.

 

Джерело: ТСН