//

Папська Вечірня у Загребській Катедрі

5 червня о 17.00 Святіший Отець Бенедикт ХVІ у співслужінні хорватського єпископату відправив ІІ Вечірню 7 пасхальної неділі. В Катедрі були присутні лише єпископи, священики і монашество. На вході до Катедри загребські єпископи-помічники, преосвященні владики Мійо Ґорскі й Іван Шашко, подали Святішому Отцю свячену воду, якою Його Святість окропив присутніх у Катедрі, процесійно приступаючи до Престола.


Перед початком Вечірні Папу привітав Загребський Архиєпископ і митрополит Високопреосвященний владика кардинал Йосіп Бозаніч. У своєму привітанні кардинал Бозаніч подякував Святішому Отцю за велику честь і склав подяку від імені всіх католиків-хорватів. Кардинал також нагадав, що Святіший Отець не вперше перебуває під склепінням головного храму Загребу. Свого часу, ще в якості Префекта Конгрегації у справах віри, кардинал Йосифа Рацінґера, теперішній Папа, відвідав Загребську Катедру з нагоди двадцятої річниці з дня смерті  попереднього Префекта Конгрегації у справах віри хорвата кардинала Франє Шепера.


Також кардинал Бозаніч привітав Святішого Отця з 60-літтям його священичого служіння. Після привітання кардинал Бозаніч подарував Папі точну репліку чудотворної ікони Матері Божої від кам’яних воріт. У свою чергу Святіший Отець подарував кардиналу Бозанічу літургійну чашу.


В часі Вечірньої Святіший отець виголосив проповідь, у якій в особливіший спосіб звернув увагу на чесноти і приклад блаженного мученика кардинала Алойза Степінца, Загребського Архиєпископа.


По завершені Вечірні Святіший Отець помолився біля мощей блаженного Алойза Степінца, після чого уділив усім присутнім своє Апостольське благословення.


За матеріалами хорватських ЗМІ о. Орест-Дмитро Вільчинський