//

Святіший Отець Бенедикт ХVІ на нічних чуваннях з хорватською молоддю (фото)

Після зустрічі з представниками хорватської еліти Святіший Отець Бенедикт ХVІ прибув на головний майдан хорватської столиці. Коли папомобіль був помічений, молодь, яка зібралася на нічні чування голосно почала скандувати «Papa mi te volimo!» (Папа, ми Тебе любимо!). Папу, окрім його особистих церемоніярів, супроводжував також Державний секретар Ватикану Високопреосвящений кардинал Тарчізіо Бертоне.


Разом з молоддю на переповненому майдані Папу також зустріли Президент Республіки Хорватія п. Іво Йосіповіч, Глава Хорватського Сабору (парламенту) п. Лука Бебіч, прем’єр-міністр пані Ядранка Косор, мер Загребу п. Мілан Бандіч та весь хорватський єпископат.


На чування зі Святішим Отцем зібралося близько 25 тис. молодих паломників.


Святішого Отця привітав загребський мер п. Бандіч, вручивши заступнику св. Петра, небесного ключівника, ключі міста Загребу, а також виконаний з благородних металів герб міста Загребу та репліку чудотворної ікони Марії від Кам’яних воріт.


Святіший Отець звернувся з проповіддю до хорватської молоді: «Дозвольте Йому (Христові), щоб він узяв вас за руку! Дозвольте Йому бути вашим приятелем і супутником на вашому життєвому шляху! Покладіть усю свою надію на Нього і Він вас ніколи не розчарує!» - звернувся Святіший Отець до зібраної молоді.


Після молитовного чування, Святіший Отець у папомобілі залишив площу під супровід пісні «Христос, ставши на березі», автором якої є блаженний Іван Павло ІІ.


о. Орест-Дмитро Вільчинський