//

Понад дві тисячі людей приступили до Сповіді у Золочівській василіанській обителі

Храмовий празник Вознесіння Господнього, що відбувся 2 червня у Золочівській обителі Чину святого Василія Великого, був сповнений високою духовністю та національним змістом, не лише для парафіян церкви Вознесіння Господнього і жителів міста Золочева та околиць, а й для львів’ян, киян та численних гостей.

 

Важливо те, що під час святкувань сотні людей не лише взяли участь у Святих Літургіях, Водосвятті, Архиєрейській Божественній Літургії, а й з глибиною віри приступили до Святої Сповіді та Святого Причастя (понад дві тисячі).

 

Привітати золочів’ян прибув і Владика УГКЦ Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, і о. Василь Ковбич, ЧСВВ протоархімандрит Василіянського Чину, і о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, колишні настоятелі та священнослужителі Золочівського монастиря, численні священики УГКЦ.

 

У зверненні до вірних Владика Йосиф, провів аналогію між одним з найбільших релігійних свят – Вознесінням Господнім та весною народів, тим самим наголосивши на призначенні і цінності кожної людини зокрема у світі цьому.

 

Ігумен Золочівського монастиря о. Тома Кушка, ЧСВВ, вітав гостей свята, дякував усім за вагомий вклад у підготовку і проведення празника, водночас був ведучим тих дійств, що відбувались на території монастиря.

 

Слід виокремити те, що не лише молитва, а й святковий концерт за участю духовних колективів та справжнього символу України – заслуженого артиста України Тараса Чубая зі славнозвісним гуртом «Плач Єремії», не залишив байдужими, як малих діток, молодь, так і людей досить поважного віку. А довершив святкування різнобарвний салют, що майже зливався із зорями у небі.

 

Треба відзначити, що на передодні храмового свята спільнота монастиря відкрила свій сайт: zolochiv.osbm.info. Того дня святкування уже дивились в он-лайн режимі.

 


Повідомила Галина Мельник

 

Джерело: www.ugcc.org.ua