//

Папа прийняв прем’єр-міністра Хорватії Ядранку Косор

Післяhttp://www.jutarnji.hr та http://www.slobodnadalmacija.hr"> розмов з Президентом Хорватії Святіший Отець відбув до Апостольської Нунціатури в Республіці Хорватія. У просторах Нунціатури Папа прийняв пані Ядранку Косор, прем’єр-міністра Республіки Хорватія.


Пані прем’єр приготувала для Святішого Отця гідний дарунок – Розп’яття зі срібла з золотими аплікаціями роботи академічного скульптора Даміра Матаушіча та точну, ручно писану копію Євангелія ХІ століття, яке привезене в Загреб 1094 року при заснуванні Загребської єпархії. Майстрами для виготовлення цієї копії використано правдивий пергамент та чорнило за середньовічним рецептом. Рукопис виконано каролінським стилем писання.


Святіший Отець подарував пані прем’єрці триптих своїх медалей, вироблених зі золота, срібла та бронзи. Після розмови сторони виразили обопільне задоволення осягненими домовленостями.


Зокрема пані прем’єр сказала: «Ми почули слова підтримки, підбадьорення і любові. Після цієї зустрічі ми продовжуємо свою працю, скріплені підтримкою Святішого Отця. Це є велика подія для нашої країни і великий успіх.»


За матеріалами www.jutarnji.hr та www.slobodnadalmacija.hr