//

Лікареві загрожує звільнення за розмову про Бога з пацієнтом

Доктор Річард Скотт, 50-річний сімейний лікар, випускник Кембріджу, батько трьох дітей, боїться втратити роботу: Генеральна медична рада (ГМР) винесла йому попередження із занесенням в послужний список за розмову про Бога з пацієнтом, що було розцінено як «докучання» (harassment) і «знечещення професії». Проте доктор Скотт оскаржив це покарання в суді.


Розмова, яка ставиться лікареві в провину, відбулася в 2010 році. Після візиту до лікаря мати пацієнта звинуватила його в тому, що він, зловживаючи своїм положенням, нав'язував релігію її синові. Сам доктор Скотт стверджує, що діяв в рамках інструкцій: запитав у пацієнта-іновірця, чи можна говорити з ним про християнство, і припинив розмову, як тільки його про це попросили. Крім того, розмова перейшла на релігійні теми лише після того, як з медичними було закінчено.


«Він вважав, що справа тут лише в медицині, я відповів, що, можливо, і не лише», - говорить медик. – «Це була добровільна розмова двох дорослих людей (а consensual discussion between two adults)».

 

У ГМР лікареві Скотту заявили, що його прояви своїх релігійних переконань засмутили пацієнта, і що вони не відповідають вимогам, які ставляться до лікарів.

 

Доктор Скотт працює лікарем вже 28 років. Він – співробітник медичного центру «Вифезда» в Маргейте, графство Кент (Вифезда – згадувана в Євангелії купальня, де відбувалися дивні зцілення, - Regions.Ru). Всі шість лікарів центру – християни, і в інформації про центр, розміщеній на офіційному сайті Національної медичної служби, міститься попередження, що вони під час прийому можуть обговорювати з пацієнтом духовні питання.

 

Доктор Скотт говорить, що він обговорював свою віру з тисячами пацієнтів, оскільки переконаний, що в лікуванні присутній і духовний момент. Пацієнтам це інколи не подобалося, але ці непорозуміння завжди вирішувалися на місці і ніколи не ставали приводом для скарг. Він готовий захищати своє чесне ім'я, навіть якщо це коштуватиме йому звільнення. «Те, що сталося зі мною, несправедливо, і я хочу захистити всіх християн, яких переслідують на службі», - заявив він.

 

Джерело: www.regions.ru