//

Проща дітей до Раківця

У Міжнародний День захисту дітей, 1 червня 2011 р., відбулася проща дітей Катехитичних шкіл Львівської Архиєпархії до чудотворного джерела у с. Раківець, Пустомитівського району. Дитяче паломництво розпочалося Архиєрейською Божественою Літургією, яку очолив Високопреосвященніший владика Ігор (Возняк), Архиєпископ Львівський.

 

Богослуження відбулося у храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Новосілки, Пустомитівського деканату. З Архиєреєм співслужили голова Катехитичної комісії Львівської архиєпархії о. Андрій Стадницький, священики-директори Катехитичних шкіл, парох храму Покрови о. Любомир Франків, а також всі пресвітери Пустомитівського деканату на чолі з отцем-деканом Богданом Когутом. Літургію супроводжував співом молодіжний хор Архикатедрального собору святого Юра.

 

В часі проповіді, Високопреосвященніший Владика Ігор закликав дітей практикувати гідне християнське життя і розпізнавати голос Божий у своїх серцях:

 

«Господь дуже любить вас, тому, коли він, як втілений Син Божий проживав на землі: «Приносили й малих дітей до нього, щоб до них доторкнувся» (Лк 18,15). І він торкається вас своєю любов'ю, своїм милосердям та добротою кожного дня, навіть, якщо ви не згадали про нього. Він допомагає вам у навчанні, даючи свої дари, вчить вас слухняності та поважати інших. Господь завжди промовляє до вас внутрішнім свої голосом, прислухуйтеся уважно, що говорить вам сумління дароване Богом.»

 

На закінчення, Архиєрей привітав усіх дітей зі святом і побажав, щоб  « дійсно дорослі світу, а особливо політичні діячі та заможні люди, допомагали принаймні тим дітям, які у цей час помирають від нестачі їжі та води. Молімося за таких забутих дітей, в біді, покривджених та опущених.»

 

Після Божественної Літургії, святкування продовжилося біля чудотворного джерела у с. Раківець. Загалом у цьогорічній прощі взяло участь близько тисячі учнів та викладачів катехитичних шкіл Львівської архиєпархії.

 

Цього ж дня відбулася зустріч Архиєпископа Львівського із керівництвом Пустомитівської держадміністрації та вчителями Раківецької середньої школи. Владика Ігор подякував викладачам за працю і наголосив на важливості просвітницької та виховної роботи серед молодого покоління українського народу. На зустрічі були присутні: заступник голови Пустомитівської райдержадміністрації Любов Сабара, начальник відділу освіти Пустомитівської райдержадміністрації Мирослава Лісна, голова Раківецької селищної ради Віктор Салига, директор середньої школи с. Раківець Галина Черепашин, а також викладачі Наталя Карпа, Оксана Гадяк, Надія Чернишенко.

 

Віра Цинглевич
Прес-служба Львівської архиєпархії

Джерело: www.ugcc.lviv.ua