//

Віра Церкви не змінилася за 2000 років

Новий секретар ватиканської Ради сприяння євангелізації Архиєпископ Октавіо Руїс пояснив, що Церква проголошує ту саму віру, яку отримала від Христа 20 століть тому. Він додав, що єдиними змінами є методи донесення послання Євангелії.

 

«Церква повинна підлаштовуватись до теперішнього часу. Питання не полягає у тому, щоб змінювати свою доктрину чи те, що вона проповідувала 2000 років. Віра та сама, але ми повинні зрозуміти, як можемо донести її до людей зрозумілою їм мовою, використовуючи сучасні медіа та наукові досягнення для служби Євангелії.

 

Це послання завжди повинно сприйматись в його найглибшому розумінні, а не лише як релігійна позиція чи ідеологія.» - сказав архиєпископ для колумбійської газети «El Tiempo» 29 травня.

 

Архиєпископ Руїс зазначив, що він бачить себе в цій новій місії тим, «хто допомагає пробудити віру в людей, які відійшли від християнського життя», проповідуючи «ту саму Євангелію, але з новим ентузіазмом, за допомогою нових методів та виразів, щоб вона знову могла доторкнутися до сердець людей.»

 

Йому надзвичайно прикро, що світський, секулярний менталітет набув такого поширення, і що «цей спосіб думання хотів б ігнорувати Бога так, ніби Він більше не потрібен в житті. Серед комфорту і надлишку можливостей віра відходить на задній план.»

 

Архиєпископ Руїс також відмітив, що нова дикастерія, створена папою Бенедиктом XVI наприкінці 2010 року не призначена для вирішення випадків сексуальних зловживань.»

 

«Це є обов’язком іншої дикастерії Римської Курії. Вона займається дуже делікатними питаннями у Церкві, про які свідчити повинні ті з нас, хто отримав покликання.» - сказав архиєпископ.

 

Він усвідомлює, що криза аморальності зачепила Церковних служителів, «але в той самий час ми думаємо про переважаючу більшість єпископів та священиків, які виконують свої обов’язки правильно і свідомо.»

 

«Криза завжди приносить зміни і пробуджує людей. У цьому розумінні зараз ми насправді знаходимось у кризі і, якщо ми нічого не робитимемо, то втратимо багато наших вірних і люди більше не розумітимуть Церкву. Тепер є належний момент, щоб знайти нову перспективу.»

 

За матеріалами CNA