//

У Львові відкрили фотовиставку «Під PRESSом»

З 1 червня до 10 червня 2011 року усі охочі матимуть змогу відвідати фотовиставку «Під PRESSом» в Українському католицькому університеті. 

 

Львів уже сьоме місто, що перейняло естафету проведення фотовиставки, метою якої є привернення уваги широкої громадськості до проблем цензури та утисків свободи слова в Україні. Виставку уже експонували у Києві, Івано-Франківську, Одесі, Тернополі, Чернігові та Черкасах.

 

Ідея фотопроекту виникла під час зустрічі учасників журналістського руху «Стоп цензурі!», громадських діячів та художників півроку тому.

 

«Дуже хотілось би, щоб закон "Про доступ до публічної інформації" став якщо не революційним, то хоча б дуже багато змінив у житті журналістів і суспільства. Ми журналісти, і наша головна перевага в тому що, в нас є публічний процес. Це наш інструмент, більше в нас нічого немає», – зазначив в УКУ учасник руху «Стоп цензурі!», журналіст «УП» Мустафа Найєм.

 

Фотовиставка експонується у приміщенні Філософсько-богословськго факультету УКУ – вул. Хуторівка, 35а.

 

Прес-служба УКУ

 

Довідка.

Проект Під PRESSом організований в рамках партнерства «Новий Громадянин» www.newcitizen.org.ua за підтримки журналістського руху «Стоп цензурі!».

 

Партнер проекту у Львові – Український Католицький Університет (УКУ).

 

Учасники проекту Під PRESSом: Сергій Андрушко, Юлія Банкова, Леся Ганжа, Ілона Довгань, Вахтанг Кіпіані, Андрій Куликов, Наталія Лігачова, Сергій Лещенко, Юрій Луканов, Ігор Луценко, Мустафа Найєм, Мирослав Откович, Осман Пашаєв, Віталій Портников, Віталій Сич, Роман Скрипін, Ольга Сніцарчук, Єгор Соболєв, Наталка Соколенко, Святослав Цеголко, Артем Шевченко.