//

У дошкільних закладах Канади заборонили розповідати дітям про Бога

Католицькі та єврейські батьки оскаржили освітні програми у дошкільних установах Квебеку у Верховному Суді, така реакція була відповіддю на серію антирелігійних інцидентів, коли влада канадської провінції почала піддавати цензурі будь-яку згадку про Бога у закладах, що належать релігійним установам.

Наприклад, у єврейському дитячому садку дітям заборонили бавитися в Ноїв ковчег, а в католицькому – під цензуру потрапили усі релігійні пісні й гімни, де була найменша згадка про Бога. На заняттях відтепер не можна навіть розповідати біблійних історій.

Батьки протестують і мають намір довести в суді, що освітні принципи є неконституційні, а також порушують їхнє право на свободу віросповідання. Вони підкреслюють, що віддали дітей до дошкільних закладів релігійного спрямування для того, щоб діти з раннього віку зростали у вірі батьків.

У провінції Квебек з двох тисяч дитячих садків сто перебувають під опікою релігійних установ. Влада вважає, що до відповідальності держави не відноситься обов’язок надавати релігійну освіту, а батьки у відповідь кажуть, що вони не очікували, що у дитячому закладі відбуватиметься секуляризація їхніх дітей.


За матеріалами Radio Watykańskie