//

Коптська церква постраждала під час бомбардувань столиці Лівії

"НАТО посилило бомбардування, які продовжують  приносити жертви. Снаряди падають скрізь і, на жаль, не лише у військових зонах, але і в цивільних. Люди в Тріполі страждають, навіть якщо ніхто про це не говорить", - розповів Джованні Мартінеллі, католицький єпископ лівійської столиці. За словами прелата, минулої ночі бомби пошкодили декілька будівель, у тому числі і коптську церкву, розташовану недалеко від військових казарм, повідомляє 1 червня "AsiaNews.it".


За даними лівійського уряду, за час операції НАТО проти Каддафі загинуло більше 700 осіб і більше 4 тисяч отримали поранення, але зараз офіційні представники правлячого режиму не дають можливість перевірити цю інформацію. Єпископ Мартінеллі пояснив, що в місті не вистачає палива, а населення боїться покидати свої будинки.


Прелат особливо згадав про активну позицію більше трьох тисяч католиків-іммігрантів з Філіппін, які працюють в лікарнях, розташованих в Тріполі і по всій країні. Кожного тижня вони приходять на Службу Божу в соборі лівійської столиці, не дивлячись на бомбардування. "Вони становлять серце місцевої католицької громади і є свідченням любові і служіння страждаючому народові Лівії", - сказав єпископ.


1 червня НАТО оголосило про продовження операції в Лівії на 90 днів.

 

Джерело: www.portal-credo.ru