//

Нобелівська премія для Обами – помилка, ООН цікавлять лише аборти і геї

Нобелівська премія для Обами була помилкою. Перед виборами кандидат у президенти мав цікаве бачення й обіцянки. Але нічого не змінив. Я ним розчарований. Це просто поразка, – сказав кардинал Оскар Родрігес Марадьяга в інтерв’ю тижневику  Famiglia Cristiana. Нагадаємо, що під час недавньої зустрічі Карітасу його було повторно обрано президентом цієї організації. Він неодноразово від імені Святого Престолу брав участь у засіданнях Міжнародного Валютного Фонду і Світового Банку.

 

Говорячи про поразку Обами, кардинал наводить приклад незаконного обігу наркотиків. Під час виборчої кампанії це була одна з основних тем. А потім він раптом замовк; у Білому Домі вже до цієї теми не повертається. Внаслідок цього у Центральній Америці сьогодні тріумфує "наркополітика". Мексика знаходиться під контролем наркокартелів, торгівля наркотиками є основним сектором економіки багатьох країн, величезні капітали. Але Білий дім не хоче цим займатися, світ, зрештою, також ні, – додає кардинал з Гондурасу.

 

На думку Президента Карітасу, найбільш актуальним завданням є реформування Організації Об'єднаних Націй. Сьогодні єдиною причиною її існування, здається, є тиск на національні уряди з метою легалізації абортів і гомосексуальні зв’язки. Ніколи не бачив, щоб ООН з таким же завзяттям прагнула боротьби з наркотиками і злиднями чи добивалася здійснення Цілей Розвитку Тисячоліття, які вже зовсім занедбані, – каже кардинал Родрігес Марадьяга.

 

На його думку, світові нині не вистачає добрих лідерів, а також глобального баченням розвитку. Роками ми скочуємося вниз, – сказав він. – Цифри говорять проти нас. Людство живе щораз гірше. Глобалізація не допомогла ні в чому, а криза не спам’ятала нікого. Ми повернулися до тих самих фінансових спекуляцій, без жодних обмежень. Що ще гірше, предметом спекуляції стали також продукти першої необхідності, такі як продукти харчування і вода, які повинні бути захищені державою. Проте, урядам все бракує людей, що шанують цінності. У більшості країн сьогодні не голосують за кращих, а лише з двох обирають менше зло. Світ керується принципом "рятуйся, хто може", – робить висновок кардинал Родрігес Марадьяга.

 

За матеріалами Radio Watykańskie