//

Блаженніший Святослав освятив новий храм на Вінниччині

2 червня 2011 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви, прибув  у с. Погребище, Вінницької області, щоб освятити храм Вознесіння ГНІХ. На порозі храму Предстоятеля УГКЦ зустріли діти із короваєм та квітами і запросили здійснити чин благословення та освячення святині. Як повідомив о. Тарас Мирка, настоятель парафії Вознесіння ГНІХ, храм будували усією громадою та з допомогою жертводавців п’ять років.

 

Перед початком Архиєрейської Божественної Літургії відбулося свячення престолу із вкладанням мощей, а відтак освячення храму.

 

На Літургію, яку очолив Блаженніший Святослав, прибули гості із с. Очеретня, із Вінниці та інших парафій Вінниччини. Співслужили із Блаженнішим Святославом, о. Михайло Волошин, протопресвітер Вінницький, о. Тарас Мирка та о. Микола Дуркалець.

 

Під час проповіді Глава УГКЦ в особливий спосіб подякував усім жертводавцям. Він зокрема наголосив, що складена пожертва, «це не жертва комусь, а у першу чергу - це пожертва на спасіння душ жертводавців».

 

По завершенні Літургії Блаженніший Святослав зустрівся із представниками сільської, районної та обласної влади. В ході розмови очільник греко-католиків подякував управлінцям за підтримку Церкви і побажав «від Господа отримати свою нагороду за свої богоугодні діла».

 

Відтак, по завершенні розмови із владою, Блаженніший Святослав мав розмову із парафіянами, яка пройшла «у милій душевній атмосфері».

 

Департамент інформації УГКЦ