//

Ординарій для католиків Візантійського обряду відвідував греко-католицькі парафії в Тюменській області

З 22 по 27 травня Ординарій для католиків Візантійського обряду в Росії Йосиф (Верт) з пастирським візитом побував у греко-католицьких парафіях в Тюменській області Ханти-Мансійського Автономного Округу.

 

22 травня Владика Йосиф звершив Божественну Літургію в українських громадах міста Сургут і Лангепас. Після Літургії кир Йосиф  подякував протоієреєві Іванові (Ковбі) за багатолітнє служіння, а це біля 10 років невтомної праці в цьому суворому регіоні Сибіру. Також зачитав декрет про призначення нового настоятеля парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Сургуті  і парафії Пресвятої Тройці в місті Лангепас ієрея Олега (Новосада).

 

Наступного дня, 23 травня владика Йосиф прибув до Радужного, а це 450 км  від міста  Сургут. Там Ординарій у співслужінні з настоятелем парафії святого Архистратига Михаїла ієрея Петра (Павлишина) освятив земельну ділянку для будови українського греко-католицького храму. Незважаючи на те, що це був робочий день і  погода на цей час по-справжньому була сибірська (-5° і сніг), люди все ж таки зібрались. В розмові з парафіянами Преосвященний зазначив, що будувати потрібно не тільки рукотворний храм, але в першу чергу храм своєї душі. Освячення земельної ділянки стало великою подією в житті всіх православних віруючих, які находяться в спілкуванні з Наступником Святого Апостола Петра на землі, Папою Римським.

 

24 травня відбулася офіційна зустріч Владики з представниками адміністрації міста Мегіон. Під час зустрічі обговорювалися перспективи розвитку духовного життя жителів міста. Ввечері в каплиці парафії Трьох Святителів, зібралося чимало парафіян. Кир Йосифом у співслужінні з  настоятелем ієреєм Василієм (Мельниковичом) і ієреєм Петром (Павлишином) відслужив Божественну Літургію. У слові до парафіян Владика наголосив на важливості духовного життя християнина, яке нерозривно зв’язано з церковним життям.

 

На четвертий день свого пастирського візиту на північ Сибір преосвященний Йосиф після Божественної Літургії освятив парафіяльну бібліотеку в місті Ніжнєвартовськ. В цей день Владика молився за упокій свого духовного наставника - греко-католицького єпископа Олександра Хіру. У звернені до парафіян Єпископ заохотив всіх «триматися своєї Церкви і бути свідками Христа».

 

 

Повідомив о. Петро Павлишин, настоятель парафії
Святого Миколая Чудотворця в м.Ніжнєвартовськ

Джерело: www.ugcc.org.ua