//

В СБУ підтвердили затримання Сандея Аделаджі, але сам пастор це спростовує

У Головному слідчому Управлінні Служби безпеки України в коментарі газеті "Сегодня" підтвердили, що пастора «Посольства Божого» Сандея Аделаджу було затримано. Проте сам пастор Сандей цю інформацію спростовує.

 

Адвокат Аделаджі Андрій Федур вже дзвонив своєму підзахисному: «Ні я як адвокат нічого не знаю про його затримання, ні він сам. Аделаджа здивований - йому теж телефонують і цікавляться, що трапилося», - заявив Федур газеті "Сегодня".

 

Після появи інформації про затримання пастора "Посольства Божого" видання «Сегодня» зв'язалось з ним телефоном. «Я на волі. Ніякого затримання не було, це все провокація. Я не знаю, коому це вигідно», - стверджує Аделаджа в телефонному інтерв'ю.

 

У той же час у Головному слідчому управлінні СБУ повідомили, що Сандей Аделаджа дійсно був затриманий, пише "Сегодня". Але в коментарі "Українській правді" прес-секретар київського СБУ Оксана Кошова повідомила, що такої інформації вони не мають.

 

За словами начальника відділу зв'язків з громадськістю київської міліції Володимира Поліщука, він також дізнався про "затримання" зі ЗМІ.

 

"Нам поки нічого не відомо, чи було якесь затримання Аделаджі, чи ні. У ЗМІ пишуть, що нібито затримали, але я цього підтвердити не можу. Зараз будемо з'ясовувати", - сказав Поліщук.

 

Як повідомили українські ЗМІ, пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджу було затримано 2 червня співробітниками СБУ.

 

Джерело: РІСУ