//

Церква в Камеруні вчиться економічної автономії

Церква в Камеруні робить перші кроки на шляху до фінансової незалежності. В цьому контексті місцевий єпископат зазначає, що «не можна постійно протягати руку з проханням про допомогу, а слід самим знаходити засоби на фінансову підтримку проектів». Як простий приклад наведено побудову нових каплиць, які до цього часу були споруджувані за кошти, що надходили з-за кордону. Єпископи зазначають, що «настав час змінити і більше залучити до діяльності місцеві спільноти».


Ординарій єпархії Думе Абонг-Мбанг, єпископ Ян Озга, підкреслює, що те, що зараз відбувається в Церкві Камеруну показує, що вона увійшла в черговий етап свого розвитку. Він переконаний, що це важливий крок на шляху до самофінансування усієї євангелізаційної діяльності Церкви Камеруну за рахунок пожертв вірних. Для початку їх збиратимуть кожну п’яту неділю Великого Посту.


Авторським задумом камерунської Церкви є партнерство між місцевими єпархіями. Йдеться про те, щоб ділитися досвідом душпастирства на своїй території і запозичати ідеї розв’язання проблем у інших. Перші спільні дії вже почали дві місцеві єпархії. Вони включають формацію катехитів та священиків, а також ознайомлення мирян із католицькою суспільною наукою.


За матеріалами Radio Watykanskie