//

Інтеграція мусульман в Європу неможлива

Церква повинна бути відкритою на всіх, але держава має право регулювати наплив мігрантів і надавати перевагу тим, хто найбільш здатний до інтеграції – вважає відомий італійський місіонер і письменник, 81-річний о. П’єро Ґеддо.


Про свій місійний досвід він розповів у понад 80-ти книжках. У останній він підняв тему ісламізації Італії та дискусій навколо побудови мечеті в Мілані. О. Ґеддо зазначив, що у своєму житті відвідав всі ісламські країни і сам особисто не вірить в можливість інтеграції мусульман. Вони прибувають до Європи з антагоністичним настроєм.


О. Ґеддо визнає, що мусульмани мають право на побудову власних місць культу, але з другої сторони, держава має право і обов’язок забезпечувати, щоб мечеті не стали місцем розродження тероризму чи ісламізму. Тому вона може вимагати, щоб імами промовляли місцевою мовою, тобто італійською.


На думку італійського місіонера, слід прийняти такі міри, які прийняла міська влада столиці Норвегії. Коли мусульмани висловили бажання будувати мечеть, мер Осло зажадав, щоб вони написали лист до представників влади в ісламських країнах, в т.ч. Саудівської Аравії, з вимогою релігійної свободи для християн та можливості побудови церков.


За матеріалами Radio Watykanskie