//

Вчитися від Марії відваги віри

«На завершення місяця травня бажаємо приєднати наш голос до голосу Марії, до Її пісні хвали; з Нею хочемо величати Господа за всі чудесні речі, які Він і надалі здійснює в житті Церкви та кожного з нас», – сказав Папа Бенедикт XVI наприкінці спільного проказування молитви на вервиці, яке у вівторок, 31 травня 2011 р. відбулося у Ватиканських садах з нагоди завершення місяця, присвяченого Пресвятій Богородиці.


Особливою причиною радості та вдячності, за словами Святішого Отця, є те, що цей місяць розпочався беатифікацією Івана Павла ІІ, життя якого було «великим даром благодаті для всієї Церкви».


Ділячись думками про візит Пречистої Діви Марії до своєї родички Єлизавети, літургійний спомин якого в календарі римо-католицької Церкви припадав саме на цей день, Папа звернув увагу на відважність віри. «Та, Яку Єлизавета приймає у своєму домі, – сказав він, – є Дівою, що “повірила” у звіщення Ангела та з вірою на нього відповіла, з відвагою приймаючи Божий план для свого життя, таким чином, приймаючи в Собі відвічне Слово Всевишнього». Причиною цього є віра, і Єлизавета взиває: «Блаженна та, що повірила, бо здійсниться сказане їй від Господа». «Марія, – сказав Святіший Отець, – справді вірила, що «в Бога немає неможливого», і сильна цим довір’ям, Вона віддалася під провід Святого Духа в щоденній слухняності Його планам. Як же і для нашого життя не бажати такого ж довірливого самовіддання?», – запитував Бенедикт XVI, додаючи: «Звертаючись сьогодні до “повної благодаті”, просимо Її випросити у Божого провидіння також і для нас уміння кожного дня сказати наше “так” на Божі плани, з такою самою смиренною та чистою вірою, з якою Вона висловила своє», щоб Вона навчила нас великодушно відповісти на Божі плани, «навіть якщо у них ми покликані обійняти хрест».


Джерело: Радіо Ватикан